Stevanović: URS ne treba da uđe u istu vladu

Posted by Blic on Wednesday, December 28, 2011

Ne verujem istraživačima javnog mnjenja kada kažu da će Ujedinjeni regioni Srbije osvojiti svega dva odsto glasova na narednim izborima. Očekujem dvocifren rezultat, kaže u razgovoru za „Blic“ Veroljub Stevanović, član Predsedništva URS i gradonačelnik Kragujevca.

Da li će URS na izbore izaći sa strankom Rasima Ljajića ili će se on ipak priključiti demokratama?


- Ljajić je čovek koji nam je potreban i voleli bismo da ga vidimo u našim redovima. Ne mogu još da kažem da li će se to dogoditi ili neće. On je za nas potpuno prihvatljiv kao ličnost. Dopada nam se sve što radi on i njegova partija. Zaista bih voleo da bude član URS.


Da li bi Ujedinjeni regioni ponovo ušli u koaliciju sa kojom su trenutno na vlasti?


- To je malo škakljivo pitanje. Ako odgovaram lično, ne mogu da govorim u ime URS. Ja nisam za to da budemo u istim relacijama. Mislim da ova vlada nije ispunila obaveze i zadatke koje je trebalo da uradi i da su ministri URS bili ti koji su prednjačili u onom pozitivnom. Teško je u istim okolnostima sa istom vladom obećavati nešto, a onda zbog nekih drugih to ne ostvariti. Kad to kažem, mislim na vodeću stranku u koaliciji, na DS.


Hoće li (ne)dobijanje statusa kandidata u martu uticati na izbore?


- Teško je to sada proceniti. Moguće je da ćemo dobiti pozitivne vesti iz Brisela. Čudim se kako do sada nismo dobili status kandidata. Neko može pred izbore da kalkuliše kandidaturom, ali ja ne verujem da će od toga zavisiti izborni rezultat. Tako se bar meni čini.
blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.