Stevanović nije u razgovorima o Vladi

Posted by on Tuesday, June 12, 2012

Gradonačelnik Kragujevca i zamenik predsednika URS, Veroljub Stevanović tvrdi da nije učestvovao ni u kakvim pregovorima oko formiranja nove republičke vlade.

On je demantovao navode medija koji su se pojavili prethodnih dana, uz ocenu da bi bilo nemoralno da poslanici „Zajedno za Šumadiju“ podrže buduću vladu, nezavisno od Ujedinjenih regiona Srbije.

Stevanović je rekao da do sada nije bilo kontakata sa Srpskom naprednom strankom, a odluku o eventualnoj saradnji će, kako je istakao, doneti Predsedništvo URS-a.

Medjutim, Stavanović je izneo lični stav da bi trebalo podžati svaku Vladu sastavljenu od ljudu dokazanih u poslu, koji su spemni da timski rade na zajednički definisanim ciljevima.

Iako su prethodnih dana različiti mediji pisali o navodnim pokušajima Demokratske stranke da obezbedi podršku poslanika pojedinih stranaka članica URS, gradonačelnik Kragujevca i predsednik „Zajedno za Šumadiju“, Veroljub Stevanović, tvrdi da on nije učestvovao ni u kakvim pregovorima oko formiranja nove vlade.

Stevanović je ponovio da će Ujedinjeni regioni ući u Vladu samo ako procene da je kvalitetna, odnosno sastavljena od operativaca.

Prema njegovim rečima., Boris Tadić bi, s obzrom na politički kredibilitet koji ima, mogao da bude premijer, ali je, smatra Stevanović, izuzetno bitno ko bi bili ministri na najvažnijim pozicijama, kako ne bi imali istu situaciju kao u prethodnom mandatu.

Na pitanje da li je URS spreman da učestvuje u Vladi koju bi formirala Srpska napredna stranka, Stevanović ima sličan odgovor, uz ogradu da je u pitanju isključivo njegov lični stav.

Stevanović napominje da sa naprednjacima do sada nije bilo kontakata u vezi sa formiranjem nove Vlade i naglašava da će eventualnu odluku o tome doneti Predsedništvo URS-a.
blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.