Stevanović:Kragujevac od doline gladi do renesanse

Posted by on Thursday, March 8, 2012

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je FoNetu da je proizvodnja novog Fijatovog automobila u Kragujevcu od izuzetnog značaja za Srbiju i Šumadiju, jer će obezbediti otvaranje novih radnih mesta i ogromne budžetske prihode od izvoza.

"Ovo je nešto najlepše i najbolje što je moglo da se dogodi Kragujevcu i Srbiji. Ono što smo priželjkivali posle teških vremena krajem prošlog veka, sada se ostvarilo", rekao je Stevanović.

On je izjavio da će se u Kragujevcu proizvoditi "ekstramodel od ekstra proizvođača za čitavo svetsko tržište".

"Imaćemo nekoliko hiljada zaposlenih, uređenu infrastrukturu i mnoge nove investicije. Sve to predstavlja renesansu Kragujevca", rekao je Stevanović.

On je izjavio da je pre nekoliko godina Kragujevac nazivan dolinom gladi, a da će "sa ovim što je urađeno i sa novim investicijama za nekoliko godina biti prvi po mnogim parametrima".

Lokalna uprava je ispunila sve obaveze preuzete iz ugovora Vlade Srbije i Fijata, rekao je Stevanović, izrazivši očekivanje da će Vlada u najkraćem roku realizovati svoj deo obaveza u izgradnji neophodne infrastrukture, pre svega auto puta prema Koridoru 10, Južne obilaznice i ostalih infrastrukturnih radova koji se finansiraju iz republičkog
budžeta.blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.