SNS: ,,Parking servis" ima monopol

Posted by on Saturday, January 14, 2012

Javno-komunalno preduzeće „Parking servis“ u Kragujevcu uživa monopol, umesto da domaćinskim poslovanjem obezbeđuje jeftine usluge sugrađanima. Stoga smo pokrenuli peticiju za ukidanje naplate parkiranja na kragujevačkim ulicama i otvorenim parkiralištima, izjavio je juče predsednik GO SNS Radomir Nikolić.

Nikolić je dodao da je, umesto predviđene skupe javne garaže u centru, potrebno više jeftinih, montažnih parkirališta na prilazima gradskom jezgru.

- Lokalna vlast postoji da bi organizovala život u gradu, i u tu svrhu upravlja sredstvima Kragujevčana. JKP „Parking servis“ posluje suprotno tim načelima. Umesto da konkretno reši problem parkiranja, „Parking servis“ je pretvoren u službu za iznuđivanje novca od građana – navodi se u obrazloženju peticije.

Više košta parkiranje nego gorivo da bi se stiglo do centra Kragujevca. To je apsurd koji mora hitno da se promeni, naglašavaju pokretači peticije. U SNS-u podsećaju da su od Nove godine mesečne parking karte za 1. i 2. zonu ponovo poskupele, čak 25 odsto.blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.