SNS: Gradonačelniče, gde je naš novac?!

Posted by on Friday, January 20, 2012

Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja završnog budžeta grada Kragujevca za 2010. godinu koji je sačinila i objavila Državna revizorska institucija 27. decembra 2011.godine, pokazao je i dokazao ono na šta je Gradski odbor SNS uporno upozoravao javnost: gradska vlast radi protiv interesa građana. Njen jedini cilj je lična dobit. Revizorska institucija je utvrdila ogroman broj nedostataka u vezi odluka i pravilnika o platama, dodacima na plate, naknadama i ostalim primanjima funkcionera, postavljenih lica i zaposlenih u gradskim upravama za određene oblasti, stručnim službama organa Grada i posebnim službama Grada, kao i platama zaposlenih u Predškolskoj ustanovi „Nada Naumović“. Utvrđen je čitav niz nedostataka, nepravilnosti i nepostupanja po zakonu prilikom trošenja novca gradskog budžeta. Jedna trećina budžeta (tačnije 11 miliona evra) je potršena na način koji nije u skladu sa važećim propisima. Jedini krivac za to je gradonačelnik Veroljub Stevanović jer je isključivo on odgovoran za izvršenje budžeta.

Srpska napredna stranka sa žaljenjem konstatuje da se naš novac i dalje troši na nelegalan način. I dok dobar deo Kragujevčana jedva sastavlja kraj sa krajem, ovakvo trošenje budžeta pokazuje da je svrha sadašnje lokalne i republičke vlasti lično bogaćenje.

Građane Kragujevca ne treba da čude pojave poput ove jer je slična situacija i u drugim gradovima. Aktuelna vlast je u potpunosti otuđena od surove realnosti u kojoj žive građani Srbije. U to smo se uverili i kroz izveštaje Državne revizorske institucije.blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.