Preokret pokazao snagu

Posted by on Thursday, December 8, 2011

U Kragujevcu je u sredu veče u kongresnoj sali hotela Kragujevac održana završna konvencija Liberalno demokratske partije i Srpskog pokreta obnove povodom usvajanja deklaracije Preokret, pod geslom "Srbija u Evropu, Evropa u Srbiju".

Lider LDP Čedomir Jovanović je kazao da je posebno važno razumeti ideju Preokreta koja prevazilazi granice stranaka i da "nemamo pravo na ovu vrstu defetizma koju prepoznajem u strahu i strepnji od 9. decembra".

"Posle 9. doći će 10. decembar i mi ćemo biti Kragujevčani i Beograđani, ali će i dalje 35 posto ljudi biti bez posla. Mi imamo tako puno posla da nemamo razloga da verujemo da ćemo ostati u mestu samo zbog toga što nismo dobili tu kandidaturu ili što smo je dobili na takav način da ništa ne možemo očekivati u vremenu koje je pred nama", rekao je Jovanović.

On smatra da je potpuno pogrešno uverenje da je Kosovo prepreka na evropskom putu Srbije i da moramo prodati Kosovo za svoj ulazak u Evropsku uniju.

Lider SPO Vuka Drašković je istakao da će, ukoliko 9. decembra iz Brisela ne stigne pozitivan odgovor, oni koji su 20 godina u Srbiji prizivali nesreću, pirovati.

"Ta atmosfera u slučaju negativnog odgovora ponovo pokrenuti ludilo na severu, i da će poklici o objavljenom ratu Nemačke Srbima moći da izazovu mnogo toga što bi bilo katastrofa", rekao je on.

"U slučaju toga mi moramo da ujedinimo sve u ovoj zemlji da kažemo da ti uslovi koje smo dobili su poznati odavno, a poznati i izdiktirani su i onog dana kada je Evropska komisija uslovno preporučila da Srbija dobije status kandidata u jednoj rečenici - normalizacija odnosa sa Kosovom. To do danas nije učinjeno", rekao je Drašković.

Pored lidera LDP i SPO, govorili su lideri ovih stranaka u Kragujevcu, kao i Saša MIlenić, predsednik Skupštine Grada i potpredsednik Zajedno za Šumadiju.

Hotel Kragujevac nije mogao da primi sve zainteresovane za ovu tribinu.blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.