Poslanici "Zajedno za Šumadiju" vraćaju se u Parlament

Posted by on Monday, November 5, 2012

Narodni poslanici iz stranke "Zajedno za Šumadiju" odlučili su da se vrate u rad državnog parlamenta, koji su napustili prošlog četvrtka.

Kako je saopštila ova politička stranka koja je na proteklim izborima u Kragujevcu dobila najviše glasova građana, „nakon intenzivnih razgovora u krugu koalicionih partnera i sa najodgovornijim političkim ličnostima pokazalo se kao očigledno da problem zbog kojeg su se nakratko povukli iz rada u skupštini nije lokalni“, već da je „ jedino u Kragujevcu bilo dovoljno političke hrabrosti i da se on otvori i učini vidljivim za javnost pre nego drugde“.

"Zajedno za Šumadiju" se vraća u parlament da bi dala doprinos za reformu policije i pravosuđa, za društvo bez korupcije i državu bez nadzora nad političkom suverenom voljom građana. Izostane li takva borba i politička odlučnost za nju, posloanici ZZŠ će se povući ponovo, samo što tada više neće biti sami“, navodi se u jutrošnjem saopštenju.

Poslanici Zajedno za šumadiju su se povukli iz parlamenta prošle sedmice zbog nereagovanja državnih organa na ponašanje policijske uprave u Krgaujevcu, navodeći „brutalne pretnje i pritiske prema narodnim poslanicima, novinarima, investitorima i priviatnicima“ kao i zbog „podstrekivanja glasina, širenja neistina i stvaranja amosfere nesigurnosti uznemirenosti građana“.blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.