Otvoren konkurs za takmičenje u besedništvu

Posted by sumadijapress.co.rs on Tuesday, December 27, 2011

Fоndacija “Dr Zoran Đinđić” otvorila je konkurs za takmičenje u besedništvu koje se svake godine održava u znak sećanja na prvog predsednika Demokratske stranke.

Takmičenje u besedništvu ima za cilj promociju vrednosti moderne Srbije, kakvu je definisao Đinđić, ali i da omogući mladima da iskažu svoje liderske potencijale i unaprede svoje govorne veštine, kažu u Demokratskoj stranci.

Završno nadmetanje se održava u martu i tako se, na jedan proaktivan način, obeležava godišnjica ubistva prvog demokratskog premijera.

Konkurs za sve mlade, starosti između 18 i 30 godina zvanično je otvoren danas, a prijave je moguće poslati do 48 sati pre početka takmičenja.

Prvi krug takmičenja za najboljeg govornika ili govornicu iz Kragujevca održava se 7. februara, a precizne uslove konkursa možete pronaći na internet prezentaciji Demokratske stranke.

Tema je Đinđićev citat: “Reforme u Srbiji mogu da uspeju samo ako osećanje nade i volje pobedi nad osećanjem praznog mudrovanja i cinizma”.

“Besede u Zoranovu čast” održavaju se sedmi put, a dosadašnji pobednici su Milan Novaković, Aleksej Stepanov, Sava Stambolić, Branislav Stojanović, Toma Vukić i Sonja Milivojević.blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.