Nova gradska vlast do kraja nedelje

Posted by on Monday, May 21, 2012

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Saša Milenić zakazao je konstitutivnu sednicu novog saziva gradskog parlamenta za naredni petak, 25. maj. Milenić će se, tim povodom, zvanično je saopšteno, javnosti obratiti - danas (ponedeljak).

Podsetimo da će, na osnovu rezultata minulih lokalnih izbora, novi saziv Skupštine grada Kragujevca, koja ima ukupno 87 odborničkih mesta, činiti 37 predstavnika političke grupacije „Veroljub Verko Stevanović: Zajedno za Kragujevac - Ujedinjeni regioni Srbije“, 18 odbornika koalicije „Pokrenimo Srbiju“, sa SNS na čelu, 12 narodnih izabranika liste „Izbor za bolji život - Boris Tadić“, 10 pripadnika koalicije SPS-PUPS-JS, te po pet predstavnika DSS i „Preokreta“, odnosno saveza LDP - SPO.

U skorašnjim intervjuima našem listu, nosilac liste „Zajedno -URS“ i još uvek aktuelni, ali i budući gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, najavljivao je da će novu vlast u Kragujevcu, grupacija kojoj je on na čelu, formirati sa socijalistima i Preokretom, eventualno i sa još nekom od stranaka koje su prešle cenzus na lokalnom nivou. U tom kontekstu, on je pominjao DSS, dok se po ovdašnjim kuloarima spekuliše, naročito nakon nedavnog susreta predsednika DS Borisa Tadića sa Veroljubom Stevanovićem u Kragujevcu, da bi u novu gradsku vlast ponovo mogle da uđu i demokrate, koju su još uvek aktuelnu vladajuću koaliciju u Kragujevcu napustile pre nepunih godinu dana.

Ono što je, međutim, u vezi sa ovim izvesno jeste da će novu vlast, ili njenu okosnicu u Kragujevcu činiti koalicija političke grupacije „Zajedno za Kragujevac - URS“ sa socijalistima i Preokretom, to jest SPO i LDP, a da li će u njoj biti još nekih stranaka, znaće se možda danas , a najkasnije 25. maja, za kad je zakazana konstitutivna sednica lokalnog parlamenta, na kojoj će, kako se očekuje, Veroljub Stevanović, ponovo, po četvrti put, biti izabran za gradonačelnika Kragujevca, nakon čega će biti izglasano i novo gradsko veće.
blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.