Mladi Kragujevčani debatovali iz „svakog ugla“

Posted by kragujevac.ds.org.rs on Tuesday, August 14, 2012

Sinoć je u sali Šumadijskog upravnog okruga u organizaciji Kluba demokratske omladine održana debata pod nazivom „Uglomer“. Na poziv svojih kolega, mladih iz Demokratske stranke, učešće su prihvatili i mladi iz koalicija Zajedno za Šumadiju, kao i omladina Demokratske stranke Srbije.

Cilj ove debate je bio podsticanje razmene političkog mišljenja mladih angažovanih u političkim partijama u Kragujevcu. Učesnici debate su govorili na tri postavljene teme, a to su: Politički aktivizam mladih u Kragujevcu, „Kulturna“ svest mladih i Studentski standard. Izlaganje na svaku temu je bilo vremenski ograničeno, a posle završenih izlaganja učesnicima su postavljana i pitanja iz publike.

Prema rečima Jovane Jovanović, predsednice Kluba demokratske omladine ova debata je organizovana povodom Svetskog dana mladih i nedelje posvećene mladima. „Cilj ove debate je da se mi mladi koji pripadamo različitim političkim partijama međusobno upoznamo sa stavovima koje zastupamo. Ti stavovi se u nekim tačkama poklapaju, ali se u nekima i razilaze, i ovakvim vidom komunikacije mi unapređujemo kulturu dijaloga među mladima u našem gradu. Na ovaj način želimo da doprinesemo razvoju demokratskog društva koje kao takvo ulaže dosta energije u potencijale mladih koji kroz političko angažovanje žele da utiču na razvoj i unapređenje tog društva u kome žive.“, izjavila je Jovanovićeva.

Pored afirmativnih izlaganja svih učesnika debate bilo je i pogleda iz različitih uglova, što je bilo i očekivano, jer su o istim temama govorili mladi stranaka u lokalnoj vlasti (ZZŠ i DSS) i stranke iz opozicije (DS). Ono što je ostavilo utisak na sve prisutne bila je činjenica da ovi mladi ljudi poznaju kulturu govora i da su svojim ponašanjem pokazali da će njihovim sve većim angažovanjem u politici ovaj grad dobiti kvalitetne političare koji uvažavaju i prihvataju stavove i sugestije političkih neistomišljenika i na taj način unaprediti parlamentarizam u našem gradu.blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.