LDP: Prepucavanje nesposobnih vlasti

Posted by sumadijapress on Sunday, February 19, 2012

Liberalno demokratska partija Kragujevac navodi u svom saopštenju da je upravo ona ukazala na problem nedostajuće opšte gradske bolnice i predložila da se četrneastoro internista Doma zdravlja Kragujevac okupi u dosadašnjoj zgradi Garnizonske ambulante u ustanovu ambulantno-stacionarnog tipa.

"Kako je primarna zdravstvena zaštita pod ingerencijom gradske vlasti, podrazumevali smo da je neophodni preduslov otkup Garnizone ambulante ili kompenzacija za stanove. Međutim, ovih dana smo svedoci politizacije ove teme koja na najbolji način odslikava odustvo organizovanog i planskog rukovođenja i gradom i državom", kažu u LDP-u.

"Gospodin Saša Milenić je najpre uputio zahtev ministru odbrane za milosrdnim činom stavljanja u službu Garnizonske ambulante Kliničkom Centru Kragujevac, koji je u kritičnom stanju. Sa druge strane, arogantni odgovor ministra Šutanovca svojom intonacijom čvrsto stoji na braniku odbrane megalomanskih i preskupih prohteva zaparložene i ideološki konfuzne Vojske Srbije", navodi se u saopštenju.

LDP Kragujevac postavlja pitanje zašto aktuelna gradska vlast nije u proteklom periodu rešila ovaj problem, ne ostavljajući mogućnost razvoja vanrednih situacija ovog tipa? Takođe, ukazuju da nije rešen ni slučaj kasarne Radomir Putnik, čime je prolongirano nerešavanje problema aktuelne gradske pijace.

U ovoj stranci smatraju da čitav potez od Pozorišta, Gimnazije, Amidžinog konaka do Stare Crkve mora postati kulturno jezgro Kragujevca, a da grad od više od 200.000 stanovnika mora dobiti savremenu pijacu zatvorenog tipa sa velikim parking prostorom na mestu sadašnje kasarne Radomir Putnik.

"LDP ovom zakasnelom prepucavanju kao protivtežu može da stavi svoju globalnu državnu politiku koja je za neodložne i hitne Evro-atlantske integracije i, sa druge strane, na gradskom nivou da insistira na dugotrajnim, sistemskim, a ne ad hoc rešenjima", kaže se na kraju saopštenja.blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.