LDP i SPO potpisali sporazum u Kragujevcu

Posted by sumadijapress.co.rs on Wednesday, March 14, 2012

Koalicioni sporazum između Srpskog pokreta obnove i Liberalno demokratske partije potpisan je danas, a kragujevački „Preokret“ povezala je „zajednička vizija budućnosti“, rečeno je danas na konferenciji ove dve stranke.

Menadžer gradskog odbora LDP-a u Kragujevcu i nosilac izborne liste „Preokret“ Zoran Todorović i Milan Urošević, predsednik Gradskog odbora SPO-a, danas su svečano potpisali koalicioni sporazum i kako kažu, od danas će „Preokret za naš grad“ zaživeti u Kragujevcu.

- Naše dve stranke na lokalnom nivou je povezala zajednička ideja, a to je Srbija u Evropi i Evropa u Srbiji. Verujemo da će Kragujevčani prepoznati ideju i dati nam poverenje kako bismo mogli značajnije da utičemo na kreiranje politike Grada- rekao je Todorović.

Na konferenciji je rečeno da su SPO i LDP imali jako dobru saradnju i u prošlosti, a da su postojali planovi da nastupe zajedno čak i da nije došlo do saradnje na republičkom nivou.

- Naše dve stranke spaja zajednička vizija budućnosti, a sada imamo i zajednički lokalni program. Jedna od stvari na kojoj je SPO insistirao, a pričaćemo o tome i u izbornoj kampanji, je takozvana „dekragujevizacija Kragujevca“ kako bi građani neposrednije odlučivali o pitanjima vezanim za njihove mesne zajednice – izjavio je Urošević.

Mirko Čikiriz, potpredsednik SPO-a izjavio je da se između LDP-a i SPO-a desila podudarnost politika koja nije bila dogovorena, a o početki izborne kampanje kampanje kaže:

- Vodićemo veoma rizičnu kampanju. A to znači da nećemo govoriti o temama o kojima će govoriti naši politički oponenti. Nećemo voditi negativnu kampanju, a naši oponenti biće sve antievropejske snage.  

Cilj je da postoji opcija koja će pokrenuti sve ono što je najbolje a što Kragujevac može da ponudi, naglasio je Marko Nikolić, šef izbornog štaba LDP-a, i dodao da će kroz razgovor sa sugrađanima „Preokret“ pokušati da u skladu sa svojim sloganom kaže istinu.blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.