KZN okružnog odbora SPO za šumadijski okrug

Posted by on Friday, February 17, 2012

Predsednik Okružnog odbora i potpredsednik SPO Mirko Čikiriz rekao je u svom obraćanju novinarima da je politika SPO i pokreta "PREOKRET" dobila podršku građana Šumadije i šumadijskih odbora SPO jer građani u pokretu "PREOKRET" prepoznaju svoju političku potrebu a članstvo da stavovi pokreta "PREOKRET" izviru iz programa stranke usvojenog na šestom Saboru SPO.

Osvrćući se na primedbe da je savez SPO sa LDP neprirodan i da LDP neće dolaziti na Ravnu Goru Čikiriz je istakao da se SPO na Ravnoj Gori nije nagledao ni svojih dosadašnjih koalicionih partnera Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, G 17+, Građanskog saveza Srbije.... Odgovor je jednostavan - sve svoje dosadašnje predizborne i postizborne koalicije SPO nije pravio sa monarhističkim strankama jer je izuzev SPO ne postoji više ni jedna monarhistička stranka u Srbiji.

SPO je na izborima 2008.godine nastupao u koaliciji sa Demokratskom strankom koja je članica socijalističke internacionale i levičarska stranka.

Pogled na srpsku prošlost iz drugog i posle drugog svetskog rata razlikuje SPO od Demokratske i većine ostalih stranaka na našoj političkoj sceni.

Pogled na budućnost Srbije, njeno članstvu u EU, evroatlanske integracije, investicije u našu privredu, povećanje zaposlenosti, veće plate, penzije, otvaranje perspektiva za sve građane Srbije, su najčvršće vezivno tkivo koje vezuje SPO u savez sa LDP.

Čikiriz je pozvao Demokratsku stranku da ne troši svoju energiju na medijske napade na SPO i "PREOKRET" jer je logično da svi budemo u političkom korpusu evropskih stranaka i napavimo jasnu distancu u odnosu na udružene anitevropske snage. Demokratska stranka treba da se vrati osnovnoj politici koja nas je udružila na listi Za evropsku Srbiju – što bržem učlanjenju Srbije u EU.

Predsednik Opštinskog odbora SPO Lapovo i član Izvršnog odbora SPO, Saša Ivković, istakao je postoji bezrezervna podrška odbora SPO iz Lapova politici stranke i pokreta "PREOKRET". Budući da odbor SPO Lapovo nekoliko izbornih ciklusa beleži najbolje rezultate na izborima, podrška tog odbora politici stranke demantuje sve medijske manipulacije o navodnoj pobuni odbora iz Šumadije protiv politika stranke.

Istovetne stavove zastupaju i ostali šumadijski odbori, što je potvrdio i Dušan Popović, predsednik SPO Batočina.

Predsednik Gradskog odbora SPO Kragujevac i član Predsedništva SPO Milan Urošević najavio je da će javnost najbolju potrvrdu apsolutnog stranačkog jedinstva i podršku šumadijskih odbora politici SPO i pokreta "PREOKRET" videti na sednici Glavnog odbora SPO koji će biti održan u Skupštini grada Kragujevca, u subotu 25 februara, sa početkom u 15,00 časova.

To je drugi Glavni odbor SPO koji se u poslednjih godinu dana odražava u Kragujevcu i predstavlja izraz poverenja stranke u rad kragujevačkog odbora.

Na konferenciji za novinare predstavljen je novi portparol Okružnog odbora Sonja Radenković, diplomirani ekonomista iz Kragujevca.blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.