Kragujevac se zadužuje 423 mil. RSD

Posted by B92 on Saturday, March 3, 2012

Odbornici kragujevačke Skupštine usvojili odluku o zaduživanju grada za 423 miliona dinara za finansiranje tekuće likvidnosti i kapitalne investicione rashode.

Za finansiranje deficita tekuće likvidnosti gradska uprava zadužiće se 195 miliona dinara i reč je o kratkoročnom kreditu koji će biti vraćen do kraja godine, dok će se sa 228 miliona dinara zadužiti kako bi se realizovale investicije.

Kada je reč o investicijama, kreditna sredstva biće iskorišćena, kako je rečeno na sednici Skupštine, za izgradnju zdravstvene ambulante broj 4, koja četiri godine plaća kiriju od 10.000 evra mesečno, zatim za izgradnju operativno-tehničkog centra vodovoda, za saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom, uređenje partera zatvorenog bazena, kao i za rekonstrukciju objekata koje koristi Šumadija sajam.

Odbornici iz redova opozicije (SNS i SRS) kritikoval su predlog o novom zaduživanju grada, tvrdeći da će grad biti prezadužen, dok gradski čelnici tvrde da Kragujevac nije najzaduženiji grad, te i da im je ministarstvo finansija odobrilo novo zaduživanje.

"Kragujevac je zadužen oko 17 miliona evra koje treba da vrati do 2019. godine", rekao je gradonačelnik Veroljub Stevanović koji tvrdi "da je Kragujevac najmanje zadužen grad u Srbiji".
blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.