Kragujevčanka Gordana Predić državni sekretar za kulturu

Posted by on Friday, September 21, 2012

Vlada Srbije postavila je Gordanu Predić za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja, potvrđeno je danas FoNetu u Vladi Srbije.

U biografiji Gordane Predić na sajtu Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), čiji je portparol, piše da je rođena u Kragujevcu, gde je završila osnovnu školu i Prvu kragujevačku gimnaziju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, odsek – istorija.

Portparol je SDPS od osnivanja stranke 2009. godine.

Profesor je istorije u obrazovnom sistemu "Ruđer Bošković" i profesor programa međunarodne mature (IBO). Radi kao stručni saradnik republičkog Centra za talente.

Angažovana je i kao nacionalni konsultant na projektima UNDP.

Dugo godina radila je kao novinar u RTV Politika, gde je prošla "sve faze novinarskog kaljenja", od saradnika, izveštača, novinara, do urednika dnevno informativnih emisija "Vesti" i "Dan".

Vlasnik je "Oskara popularnosti", koji već decenijama važi za najprestižniju manifestaciju u sferi javnog života.

Nagradu je ustanovio njen pokojni suprug, poznati novinar i jedan od najuspešnijih urednika mnogih beogradskih medija - Zoran Predić.

Dugi niz godina radi autorsku emisiju "VIP" koja se posle RTV Politike, emituje na Art televiziji i još trideset lokalnih tv stanica uključujući i crnogorsku "Elmag" televiziju.

Gordana Predić, takođe je radila i kao novinar u listovima "Politika", "Bazar", "RTV Revija", "Horizont" i "Sat".

Govori engleski i makedonski jezik, majka je Sandre i Ognjena.blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.