Grad Kragujevac otima privatni hipodrom?

Posted by on Friday, September 14, 2012

Oko pedeset članova konjičkog društva "Šumadija" protestovalo je danas na kragujevačkom hipodromu zbog ometanja poseda najavljujući tužbu protiv gradske uprave.

Naglašavajući da je hipodrom legat koji je 1928. godine dat na upravljenje konjičkom društvu "Šumadija" predsednik tog društva Milan Marinković optužio je čelnike grada za uzurpaciju zemljišta i za ponedeljak 17. septembar najavio podnošenje tužbe protiv Sportskog centra "Mladost" i gradske uprave.

"Ovo je čista uzurpacija zemljišta površine od 22 hektara iza koje stoje gradonačelnik Veroljub Stevanović i član gradskog veća Nebojša Vasiljević", rekao je Marinković u izjavi novinarima ocenjujući i "da je odluka gradske uprave nezakonita".

Gradska uprava je aprila ove godine donela odluku o preuređenju hipodroma i posao upravljanja poverila sportskom centru "Mladost" koji je nedavno napravio teren za odbojku na pesku.

U Direkciji za urbanizam u Kragujevcu rade na detaljnom urbanističkom planu, a predstavnici grada ranije su najavili da će na hipodromu biti zadržana staza za konjičke trke, ali i da će taj prostor imati zabavno-rekreativni sadržaj, te i da će se, pored ostalog, graditi i akva park.

Marinković je podsetio da konjičko društvo nije konsultovano u namerama gradske vlasti da taj prostor preuredi i dodao da u štalama na hipodromu trenutno ima 50 konja.

Član gradskog veća Kragujevca Nebojša Vasiljević ranije je, na konferenciji za novinare, izjavio "da štale i ergele na hipodromu treba iseliti na selo".

"Konjičko društvo ne moze da dokaže pravni kontinuitet vlasništva i nedopustivo je da pokušavaju da upravljaju imovinom koja pripada gradu", rekao je tada Vasiljević optužujući konjičko društvo da im hipodrom nije interes već bespravno podignuti objekti u njegovoj neposrednoj blizini.

Marinković je potom izjavio da konjičko društvo ima svu neophodnu dokumentaciju i da neće dozvoliti otimanje hipodroma, najavljući da će se žaliti, ako treba, i sudu u Strazburu.blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.