Đorović negira optužbe

Posted by B92 on Friday, October 12, 2012
Načelnik PU Kragujevac (Tanjug)
Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu negirao je navode stranke "Zajedno za Šumadiju".

Đorović je u izjavi Tanjugu rekao da kao predstavnik organa izvršne vlasti ne može da komentariše stavove bilo koje političke partije. "Policija je organ izvršne vlasti i ja kao njen pripadnik ni na čije stavove ne mogu da odgovaram, odnosno da komentarišem stavove bilo koje političke partije", rekao je Đorović.

Ono što je sigurno, dodao je on, to je da će policija u konsulatacijama sa nadležnim tužilaštvima i nadležnima u Ministarstvu unutrašnjih poslova nastaviti da radi svoj posao profesionalno i po zakonu, a u interesu građana i države.

Podršku načelniku Policijske uprave dali su Nezavisni sindikat policije i Policijski sindikat Srbije koji su u saopštenjima dostavljenim medijima podržali načelnika poliicije koja je nedavno uspela da otkrije aferu oko izgradnje bazena.

"Nećemo dopustiti da se politika meša u posao istražnih organa. Policajci moraju da budu nezavisni od interesa različitih političkih stranka i da posao obavljaju u interesu građana. Uvek ćemo stati na stranu poštenih i hrabrih policajaca koji odgovorno rade posao pogotovo na suzbijanju političke korupcije", naveo je u pismu podrške predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijatović.blog comments powered by Disqus
Make a Free Website with Yola.