Do načelnika gradskih uprava putem oglasa

November 20, 2012
Kragujevac,
Načelnici gradskih uprava u Kragujevcu, posle dužeg niza godina, biće imenovani putem javnog oglasa i te funkcije će izabrani kandidati obavljati počev od 1. januara 2013. godine.

Na današnjoj sednici gradskog veća najavljeno je da će konkurs za načelnike gradskih uprava biti objavljen u četvrtak 22. novembra, te i da će biti otvoren osam dana.

Mogu da konkurišu, kako je rečeno, diplomirani ekonomisti, odnosno diplomirani pravnici sa pet godina radnog iskustva i položenim stručnim ispitom.

Skupština grada Kragujevca nedavno je donela odluku da ubuduće umesto 11 gradskih uprava ima samo dve, sa ciljem, kako je tada obrazloženo, efikasnosti gradske administracije i smanjenju godišnjih troškova, ali i većem stepenu odgovornosti.

Na sednici veća formirana je Komisija za izbor kandidata koju čine gradonačelnik Veroljub Stevanović, njegov zamenik Nebojša Zdravković i članovi gradskog veća Nebojša Vasiljević, Zoran Todorović i Zoran Prokić.
 

Bora Radić: DS i dalje tumara

November 19, 2012

Borivoje Radić, osnivač Demokratske stranke u Kragujevcu i Šumadiji, dugogodišnji narodni poslanik i blizak saradnik Zorana Đinđića, u razgovoru za Danas povodom Izborne skupštine DS zakazane za nedelju, 25. novembar, ocenjuje da se demokrate još nisu oporavile od poraza na izborima u maju i da „već dugo tumaraju tražeći sami sebe na političkoj sceni“.

Koliko će, po vašoj proceni, da traje to tumaranje DS i ima li šanse da posle 25. novembra postanu ozbiljna opozicija?...

Continue reading...
 

ASI: Direktor Zavoda za stomatologiju pravi ogromne dugove

November 19, 2012

Anarho-sindikalistička inicijativa obratila se saopštenjem povodom stanja u Zavodu za stomatologiju Kragujevac i odnosa direktora Ranka Golijanina prema zaposlenima.

U saopštenju se izmđu ostalog navodi:
Iako problemi u Zavodu traju već dosta dugo, nezadovoljtsvo zaposlenih intenziviralo se nedavno, 6. avgusta, kada je od Ministarstva zdravlja stigao dopis sa Planom sistematizacije kojim je predviđeno pravljenje dva spiska zaposleni: jednog na kome će se naći 130 zaposlenih, čije ...
Continue reading...
 

Pojednostavljeno carinjenje Fiata 500L

November 19, 2012

Uprava carina, posle početka proizvodnje i izvoza automobila Fiat 500L, primenjuje pojednostavljene procedure u Slobodnoj zoni u Kragujevcu koje su na snazi u EU.

Na taj način se omogućavaju brza i efikasna kontrola i carinjenje.

Upravnik Carinarnice Kragujevac Ivan Petrović rekao je za FoNet da to znači da se ne podnosi klasična carinska deklaracija, već se evidencija vodi samo na osnovu fakture
ili otpremnice.

"Ceo proces proizvodnje u Slobodnoj zoni kao i promet između r...


Continue reading...
 

Inicijativa za preseljenje Narodne skupštine u Kragujevac

November 15, 2012
pro15112aU traganju za modelom odgovarajuće decentralizacije od uvođenja višestranačja je u Srbiji izneto više predloga. Autor najsveobuhvatnijeg, koji se prevashodno ticao suštinske regionalizacije Srbije, bio je prof. Milomir Stepić. Ipak, stvari se nisu pomerile sa mrtve tačke pune dve decenije. Ustavnim rešenjem iz 1990. godine Srbija je nastavila da funkcioniše kao republika sa dve autonomne pokrajine, a to je i potvrđeno novim Ustavom usvojenim 2006. Složene okolnosti na unutr...
Continue reading...
 

Poslanici "Zajedno za Šumadiju" vraćaju se u Parlament

November 5, 2012

Narodni poslanici iz stranke "Zajedno za Šumadiju" odlučili su da se vrate u rad državnog parlamenta, koji su napustili prošlog četvrtka.

Kako je saopštila ova politička stranka koja je na proteklim izborima u Kragujevcu dobila najviše glasova građana, „nakon intenzivnih razgovora u krugu koalicionih partnera i sa najodgovornijim političkim ličnostima pokazalo se kao očigledno da problem zbog kojeg su se nakratko povukli iz rada u skupštini nije lokalni“, već da je „ ...


Continue reading...
 

INTERVJU: Đorđe Antonijević - Mladima se prezentuju pogrešni prioriteti

October 25, 2012

Sa željom da opipamo puls mladih Kragujevčana i približimo ih procesu rešavanja njihovoh egzistencijalnih pitanja, ali i pitanja koja su od značaja za budućnost grada, obavili smo razgovor sa Đorđem Antonijevićem, studentom Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, predsednikom i osnivačem udruženja „Pokret Čista Srbija“, urednikom portala kragujevacnews.com, osnivačem Pokreta studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu i nosiocem liste na izborima za Studentski parlament 201...

Continue reading...
 

Đorović negira optužbe

October 12, 2012
Načelnik PU Kragujevac (Tanjug)
Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu negirao je navode stranke "Zajedno za Šumadiju".

Đorović je u izjavi Tanjugu rekao da kao predstavnik organa izvršne vlasti ne može da komentariše stavove bilo koje političke partije. "Policija je organ izvršne vlasti i ja kao njen pripadnik ni na čije stavove ne mogu da odgovaram, odnosno da komentarišem stavove bilo koje političke partije", rekao je Đorović.

Ono što je sigurno, dodao je on, to je da će policija u konsulatacijam...

Continue reading...
 

Traži se smena čelnika policije

October 12, 2012

Veroljub Stevanović, predsednik "Zajedno za Šumadiju" optužio je načelnika Policijske uprave u Kragujevcu Ivana Đorovića za pretnje novinarima, najvišim funkcionerima stranke, kao i narodnim poslanicima.

"Najmanje što očekujemo od nadležnih jeste smena načelnika policije", rekao je Stevanović i dodao da su razlozi za smenu koju su danas saopštili samo, kako je rekao, "vrh ledenog brega" u materijalima i dokazima koje ta stranka ima o radu Policijske uprave.

Na pitanje n...


Continue reading...
 

Kragujevčanka Gordana Predić državni sekretar za kulturu

September 21, 2012

Vlada Srbije postavila je Gordanu Predić za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja, potvrđeno je danas FoNetu u Vladi Srbije.

U biografiji Gordane Predić na sajtu Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), čiji je portparol, piše da je rođena u Kragujevcu, gde je završila osnovnu školu i Prvu kragujevačku gimnaziju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, odsek – istorija.

Portparol je SDPS od osnivanja stranke 2009. godine.

Profes...

Continue reading...
 
Make a Free Website with Yola.