Predavanja u okviru Svetskog dana borbe protiv side

November 29, 2011

U okviru Svetskog dana borbe protiv side:

ŽENSKI KLUB POKRETA STUDENATA I PREVENTIVNI CENTAR, 1.decembra od 11 do 13 časova, u Amfitetatru Pravnog fakulteta, organizuju predavanje, na kojem će prisutne upoznati o svemu što se odnosi na ovu opaku bolest, na koji način se sida, ali i ostale polne bolesti prenose, kako se zaštititi i kome se obratiti za savet.

POKRET STUDENATA, i 2. decembra u saradnji sa JAZAS-om organizuje predavanje na istu temu, na istom mestu, za sve koji su propustili 1.decembra da čuju predavanje povodom Svetskog dana borbe protiv side.

http://www.facebook.com/pokretstudenata

http://www.facebook.com/zenskiklub
 

Vip dodeljuje stipendije najboljim studentima

November 29, 2011

Konkurs za petu generaciju stipendista kompanije Vip mobile u okviru projekta „Budi Vip student” otvoren je danas i trajaće do 3. januara 2012. godine. Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti završnih godina osnovnih studija odabranih državnih fakulteta IT i biznis orijentacije Univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Od kandidata se očekuje minimalna prosečna ocena 8 na studijama u toku prijavljivanja, odlično znanje engleskog jezika i poznavanje rad...
Continue reading...
 

Bal za bebe

November 23, 2011

Međunarodna humanitarna organizacija "Red za slogu među narodima", čiji je član i Srbija, organizuje 26. novembra u hotelu "Šumarice" dobrotvorni bal za gradnju lifta na Dečijoj klinici Kliničkog centra u Kragujevcu.

Zgrada u kojoj je smeštena Dečija klinika je na tri sprata, podignuta 1963. godine, ali nema lift za transport beba u inkubatorima, izjavila je portparol Kliničkog centra Vanja Đorđević.

Ona je rekla da lift, zbog nedostatka sredstava, do sada nije instaliran,...
Continue reading...
 

,,Prva šansa" do kraja godine

November 22, 2011

Poslodavci koji žele da angažuju mlade pripravnike putem programa Prva šansa imaće još jednu priliku da to učine do kraja godine. Zbog rebalansa budžeta Nacionalna služba za zapošljavanje odlučila je da nastavi ovaj program.

Od početka 2011. za zapošljavanje više od 200 stažista i pripravnika u Kragujevcu izdvojeno je oko 170 miliona dinara. Tokom godinu dana visoko obrazovani pripravnici zarađuju mesečno 22 hiljade dinara. Onima sa višom školom isplaćuje se 20 hilj...
Continue reading...
 

Potpisаn Sporаzum o sаrаdnji Univerzitetа u Krаgujevcu i Univerzitetа odbrаne u Beogrаdu

November 10, 2011

Polаzeći od zаjedničkog interesа zа rаzvoj nаstаve i nаučnoistrаživаčkog rаdа i u nаstojаnju proširivаnjа kontаkаtа između Univerzitetа u Krаgujevcu i Univerzitetа odbrаne, 09. novembrа 2011. godine, u rektorаtu Univerzitetа u Krаgujevcu, Sporаzum su potpisаli rektor Univerzitetа u Krаgujevcu, prof. dr Slobodаn Arsenijević i rektor Univerzitetа odbrаne u Beogrаdu, generаl-mаjor prof. dr Miodrаg Jevtić.

Rektor Univerzitetа u Krаgujevcu, prof. dr ...
Continue reading...
 

Akcenat na omladinskom preduzetništvu

November 8, 2011

Biznis start ap centar u partnerstvu sa lokalnom samoupravom i nevladinim organizacijama započeo je projekat za razvoj omladinskog preduzetništva u Kragujevcu. Cilj je da se izradi Lokalni plan koji predviđa više aktivnosti i obuka za podsticaj mladih da se bave preduzetnistvom i u privatnom sektoru pronađu posao.

Kragujevac će biti jedan od prvih gradova u Srbiji u kojem će zaživeti plan akcije za razvoj omladinskog preduzetništva u okviru projekta koji finansira Evropska un...
Continue reading...
 

Nezaposleno 200.000 mladih

November 8, 2011

Stopa nezaposlenosti u Srbiji prema poslednjoj anketi o radnoj snazi koja je sprovedena u aprilu je 22 odsto, izjavio je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović. On je novinarima na Sajmu poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta „Džob fer“ kazao da u Srbiji ima oko 650.000 nezaposlenih od kojih je više od 200.000 mlađih od 30 godina.

''Sa fakultetskom diplomom u ovom trenutku u Srbiji je oko 20.000 mladih do 30 godina i to je veliki ...
Continue reading...
 

Okrugli sto o medijskoj strategiji

November 5, 2011

Povlačenje države iz medija, zapravo znači prestanak političkog uticaja na uređivačku politiku. Na okruglom stolu o medijskoj stategiji, održanom u Kragujevcu, naglašena je i potreba da se za finansiranje medija iz državnog budžeta izdvaja više sredstava, ali i da se taj novac drugačije raspodeljuje. Učesnici su najveću pažnju i ovog puta posvetili predlogu da se u Srbiji formira 6 regionalnih javnih servisa. Ponovljeni su poznati stavovi pojedinih udruženja da je takav...

Continue reading...
 

Održan Sajam omladinskih volonterskih akcija

November 1, 2011

Udruženje za socijalni razvoj „Sunce“ iz Kragujevca, u partnerstvu sa Studentskom organizacijom AIESEC i Kancelarijom za mlade Kragujevac, je u holu Ekonomskog fakulteta, organizovalo  Sajam omladinskih volonterskih akcija „SOVA“.

Na sajmu su bile predstavljene akcije koje su ove godine finanisirane po konkursu za najbolju volontersku akciju u Šumadijskom okrugu i organizacije, odnosno omladinske grupe koje se u ovom regionu bave omladinskim aktivizmom. Akcije su realizovane u...


Continue reading...
 

Svetlost - zvanično raskinut ugovor o privatizaciji

November 1, 2011

Agencija za privatizaciju i zvanično je raskinula ugovor o privatizaciji kragujevačkog preduzeća ''Svetlost''. Kako je Televiziji Kragujevac potvrđeno u Agenciji, ovakva odluka je doneta pošto tročlani konzorcijum, koji je 2007. kupio ovo preduzeće, nije uplatio petu, pretposlednju, ratu u skladu sa ugovorom. U narednih nekoliko dana Agencija za privatizaciju imenovaće privremenog zastupnika državnog kapitala.

Tročlani konzorcijum koji je 2007. godine kupio kragujevački nede...
Continue reading...
 
Make a Free Website with Yola.