Večeras premijera filma "Pijev život 3D"

December 18, 2012

U bioskopu „Cineplexx Delta City“ premijera je zakazana za 19 časova, a u bioskopu „Kolosej Ušće Shopping Center“ u 19:50. „Pijev život“ premijerno se prikazuje večeras i u bioskopima „Cineplexx Kragujevac Plaza“ i „Vilin Grad Niš“.

Ova epska avantura nominovana je za Zlatni globus i to u kategorijama: najbolji film, najbolja režija i najbolja muzika, a kritičari ovaj film svrstavaju među favorite i za predstojeću dodelu Oskara.

Povodom premijere filma „Pijev život 3D“, 18. decembra biće organizovan i do sada najveći filmski tweetup u Srbiji - korisnici društvene mreže Tviter okupiće se u bioskopima „Cineplexx Delta City“ u Beogradu i “Vilin Grad“ u Nišu. Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na društvenim mrežama MCF MegaCom Filma.

Film koji govori o velikim idejama – veri, nadi i borbi za opstanak, zasnovan na istoimenom romanu poznatog kanadskog pisca Jana Martela, i prati magično putovanje mladića iz Indije, Pija. Nakon brodoloma tankera koji je između ostalog, prevozio i divlje životinje, Pi uspeva da se popne na čamac u kome se nalaze bengalski tigar, zebra, orangutan i hijena. Film prati nekoliko meseci tokom kojih se Pi bori za opstanak na okeanu, suočen sa divljom životinjom i nepreglednim vodenim prostranstvom.

Film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru od 19. decembra.

 

Dan kulture Belorusije u Kragujevcu

November 26, 2012

Dan kulture Belorusije u Kragujevcu kome će prisustvovati NJE.E.ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Čušev, rektor Univerziteta u Kragujevcu prof.dr Slobodan Arsenijević i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa saradnicima. Tom prilikom biće prikazan promotivni film o Belorusiji i predstavljena knjiga ''Antologija beloruske poezije'' na srpskom jeziku.

Continue reading...
 

Posao za profesore u Kragujevcu

November 24, 2012
Grad Kragujevac pokrenuo je projekat "Asistent u nastavi" u okviru koga će priliku da uče španski jezik imati učenici iz 11 osnovnih škola.

Iako je katedra za hispanistiku na kragujevačkom Filološko-umetničkom fakultetu otvorena 2000. godine, profesori španskog jezika su među onima koji se najteže zapošljavaju u struci.

Kragujevčanka Biljana Madžarević pre dve godine je dobila diplomu profesora španskog jezika. Projektom "Asistent u nastavi" prvi put joj se ukazala p...


Continue reading...
 

Tijana Radivojević u Kragujevcu bira najboljeg modela

November 21, 2012
Tijana Radivojević,
Pevačica Tijana Radivojević biće jedna od onih koje će proglasiti pobednice na modnoj manifestaciji Top-model 24. novembra u Kragujevcu. Ona će biti jedan od članova žirija. U hotelu „Šumarice“ Tijana neće samo ocenjivati kandidatkinje već će i zapevati. Nastupiće u revijalnom delu, a pored nje, pesmu će izvesti i pop grupa „Čarter“.

Za ovu priliku Radivojevićka je pripremila specijalnu koreografiju. Tijana već danima vredno uvežbava korake, a u Kragujevcu će j...

Continue reading...
 

Dani kulture Meksika u Kragujevcu

November 21, 2012

U Kragujevcu će od 22. do 26. novembra biti organizovani Dani kulture Meksika. Tim povodom Kragujevac će u četvrtak 22. novembra posetiti ambasadorka Meksika Nj.E. gospođa Mercedes Felicitas Ruis Zapata.

Tim povodom u 18 sati u Galeriji Muzeja ''21. oktobar''  biće otvorena izložba ''Grafičke vizije'' tri autora iz Meksika. U okviru Dana Meksika u Kragujevcu u Muzeju ''21. oktobar u Kino sali biće organizovana revija meksičkog filma. U četvrtak 22. novembra od 19 sati publika će m...

Continue reading...
 

Sajam turizma i seoskog turizma na Šumadija sajmu

November 20, 2012
http://www.sumadijasajam.rs/uploads/jpg/kalendar/2012/turizam_2012_v.jpg

Na Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma, koji će se održati na Šumadija sajmu u Kragujevcu od 22. do 24. novembra, više od 100 izlagača iz zemlje i regiona predstaviće svoje programe i proizvode, saopštili su danas organizatori

Na ovom četvrtom Međunarodnom sajmu, prvi put dolaze izlagači iz Slovenije i Bugarske, kazala je direktorka turističke organizacije Kragujevca Snežana Milisavljević na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije. Kako je naj...


Continue reading...
 

Izum koji bi obezbedio besplatnu električnu energiju Srbiji nije potreban?!

November 20, 2012
vladan-petrovic487

Prošlog novembra profesor dr Vladan Petrović u Badnjevcu kod Kragujevca postavio je solarno postrojenje bez panela koje sakuplja i skladišti sunčevu energiju koja cele zime može da se koristi, međutim, niko u Srbiji i dalje nije zainteresovan za njegov izum.

S druge strane, predstavnici 19 zemalja, poput Indije, Švedske, Nemačke, Norveške, Škotske, Engleske, Italije, Turske, dolazili su da se uvere u snagu postrojenja. Profesor svakog dana pregovara sa njima i, ukoliko se u zem...


Continue reading...
 

Trodnevna radionica u okviru PDP projekta

November 20, 2012

U periodu od 20. do 22. novembra 2012. godine u prostorijama Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac, na Mašinskom fakultetu, održaće se trodnevna radionica u okviru PDP projekta.

Prvog dana radionica će početi u 10 časova, a predviđeno je da za direktore radionicu održi gospodin Hugo Sager, koordinator SDC-a za Srbiju, dok će za stručne saradnike radionicu držati gospođa Raisa Venalainen.

Continue reading...
 

Stipendije za učenike iz socijalno ugroženih porodica

November 20, 2012

Sedamnaestoro učenika iz socijalno ugroženih porodica koji su ostvarili odličan uspeh i zapažene rezultate na regionalnim i međunaronim takmičenjima dobitnici su stipendija koje dodeljuje grad Kragujevac kao vid podrške u njihovom daljem školovanju.

Stipendisti su odabrani na osnovu javnog konkursa koji je Gradska uprava za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci sprovela u saradnji sa osnovnim i srednjim školama, a u skladu sa Strategijom razvoja socijalne zaš...

Continue reading...
 

Glumac Čedomir Štajn za Kragujevac news

November 19, 2012

Glumac Knjaževsko-srpskog teatra Čedomir Štajn se predstavio čitalacima Kragujevacnews-a.

Čedomir Štajn, glumac Knjaževsko-srpskog teatra Joakim Vujic, se nakon završetka studija vraća u rodni Kragujevac gde je i danas stalno zaposlen kao glumac. Glumio je u mnogim filmovina, predstavama, ali I reklamama.

Kragujevac news: Ko je tvoja najveca podrška?

Čedomir  Štajn: “Porodica, devojka, prijatelji, kolege... uvek tu za mene.”


Kragujevac news: Glumio si u mnogim filmovina, reklam...


Continue reading...
 
Make a Free Website with Yola.